SKC - Ponyplezier - 28 juli t/m 1 augustus 2019

6765 punten

0 beoordelingen

In galop door de bak en door de waterplassen, stapvoets genieten van het moois om je heen of op een lekker drafje de wind tegen je wangen voelen blazen. Klinkt dit jou ook als muziek in de oren? Tijdens dit SugarKids-kamp gaan we lekker veel bezig met paarden en paardrijden. Op het kampeercentrum in Leusden kunnen we 's avonds ook genoeg beleven in de uitgestrekte bossen rondom het terrein. 

Praktische informatie
Locatie:

Dit ponykamp vindt voor een deel plaats op het YMCA Kampeerterrein in Leusden: daar slapen en eten we en doen we leuke spellen. We slapen in tenten waar matrassen op de grond liggen, eten samen en iedereen helpt mee met het corvee. Voor het ponyrijden gaan we met de hele groep met een bus naar Manege Zwanenburg in De Glind. Het kamp begint op zondag om 10.00 uur op het terrein in Leusden. Op donderdag laten we om 10:00 onze paardenkunsten aan onze ouders zien en om 12.00 uur vertrekken we weer naar huis.

Inbegrepen bij het kamp:
Volledig programma, alle maaltijden, deskundige en ervaren (medische) begeleiders, vervoer van het kampeerterrein naar de manege en terug en heel veel plezier.

Niet inbegrepen bij het kamp:
Vervoer naar het kampeerterrein op de eerste dag, vervoer vanaf de manege op de laatste dag, paardrijkleding (rij- of regenlaarzen zijn verplicht, een cap is te leen op de manege), eigen diabeteshulpmiddelen. Een eigen paard of pony meenemen mag, dat kost € 60,- extra.

Nog niet alles duidelijk?
Voor medische of diabetes-inhoudelijke vragen over dit ponykamp of om lid te worden, neem je contact op met DVN: info@dvn.nl of 033 463 05 66. Voor praktische vragen over bijvoorbeeld locatie, tijden, paklijst, betaling en het paardrijden benader je Y Camps: info@ycamps.nl of 035 666 87 77.

Begeleiding
Begeleiding tijdens het kamp

Het kamp staat onder de deskundige begeleiding van een (kinder)arts, diabetesverpleegkundige, diëtist, opgeleide SugarKidsClub-vrijwilligers (die vaak zelf diabetes hebben) en vrijwilligers voor het programma vanuit Y Camps. De paardrijlessen en -activiteiten worden begeleid door rij-instructeurs van de manege.

Activiteitenniveau
Dit kamp heeft activiteitenniveau B. Volledige begeleiding van (ervaren) vrijwilligers, (kinder)diabetesverpleegkundige en (kinder)diabetesarts. Wat een kind zelf al kan/mag houden we aan qua begeleiding. We verwachten enige zelfstandigheid van de kinderen. 

Voor wie is dit kamp?
Wie mag er mee met dit ponykamp?

Dit kamp is speciaal voor kinderen met diabetes van 9 t/m 12 jaar, met of zonder paardrijervaring. Broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes zijn welkom, maar een uitzondering. Hierdoor is de situatie tijdens het kamp precies andersom dan wat kinderen in het dagelijks leven ervaren.

Mag je altijd mee?
Als je het inschrijfformulier hebt ingevuld ontvang je direct digitaal een uitgebreide medische vragenlijst. Stuur deze ingevuld zo snel mogelijk per e-mail of per post weer terug naar DVN, zodat het medisch team zich kan voorbereiden. Let op: pas als DVN de aanmelding heeft goedgekeurd mag het kind mee! Je krijgt hierover van DVN bericht.

Kijk op www.facebook.com/sugarkidsclub bij evenementen wie er nog meer mee gaan op dit kamp. Deelnemers kunnen zich aanmelden om alvast kennis te maken met kampgenoten.

Data & Prijs

  • Zo 28 juli t/m do 1 aug 2019
  • Aantal nachten: 4
  • Leusden
  • Leeftijd: 9 t/m 12 jaar
  • € 389,- of € 419,-

Dit kamp kost €389,- voor leden van de Diabetesvereniging Nederland en € 419,- voor niet-leden..
Bestel je diabeteshulpmiddelen bij DVN Winkel? Bestel dit kamp dan via het DVN Puntenplein en gebruik je spaarpunten om (deels) gratis mee te gaan. Vul daarna het inschrijfformulier in, zodat ook Y Camps weet dat je mee wilt. Veel verzekeraars vergoeden onze educatieve kampen vanuit de aanvullende verzekering. Informeer bij jouw verzekeraar of dit ook voor jou geldt. Na afloop van het kamp (uiterlijk 16 september) ontvang je een factuur om naar de verzekeraar te sturen.


Reviews

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nog geen account?

Ben je DVN Winkel- klant of lid van Diabetesvereniging Nederland en wil je je spaarpunten besteden op DVN Puntenplein? Maak dan een account aan. Hierna kun je je spaarpunten opwaarderen en daarna starten met winkelen.

Registeren