SKC - Paardekracht - 02 t/m 06 Augustus 2019

6765 punten

0 beoordelingen

Wie springt er hoger, jij of een paard? Wie rent er harder, jij of een paard? Weet je dat paarden ook kunnen voetballen en zwemmen? Wil je komende zomer ontdekken wat een paard nog meer leuk vindt om te doen? Schrijf je dan snel in! Heb je nog nooit paardgereden? Geen probleem, dat kun je deze week leren! Heb je juist veel ervaring? Dan is er ook voor jou meer dan genoeg te beleven. Ben je na een dag op de manege nog niet moe? Dan is er ’s avonds nog genoeg tijd om je eigen paardenkracht te testen! Je mag je eigen pony meenemen (€ 60,- extra kosten).

Locatie
Dit ponykamp vindt voor een deel plaats op het YMCA Kampeerterrein in Leusden: daar slapen en eten we en doen we leuke spellen. We slapen in tenten waar matrassen op de grond liggen, eten samen en iedereen helpt mee met het corvee. Voor het ponyrijden gaan we met de hele groep met een bus naar Manege Zwanenburg in De Glind. Het kamp begint op vrijdag om 10.00 uur op het terrein in Leusden. Op dinsdag laten we om 10:00 onze paardenkunsten aan onze ouders zien en om 12.00 uur vertrekken we weer naar huis.

Inbegrepen bij het kamp:
Volledig programma, alle maaltijden, deskundige en ervaren (medische) begeleiders, vervoer van het kampeerterrein naar de manege en terug en heel veel plezier.

Niet inbegrepen bij het kamp:
Vervoer naar het kampeerterrein op de eerste dag, vervoer vanaf de manege op de laatste dag, paardrijkleding (rij- of regenlaarzen zijn verplicht, een cap is te leen op de manege), eigen diabeteshulpmiddelen. Een eigen paard of pony meenemen mag, dat kost € 60,- extra.

Nog niet alles duidelijk?
Voor medische of diabetes-inhoudelijke vragen over dit ponykamp of om lid te worden, neem je contact op met DVN: info@dvn.nl of 033 463 05 66. Voor praktische vragen over bijvoorbeeld locatie, tijden, paklijst, betaling en het paardrijden benader je Y Camps: info@ycamps.nl of 035 666 87 77.

Begeleiding
Het kamp staat onder de deskundige begeleiding van een (kinder)arts, diabetesverpleegkundige, diëtist, opgeleide SugarKidsClub vrijwilligers (die vaak zelf diabetes hebben) en vrijwilligers voor het programma vanuit Y Camps. De paardrijlessen en -activiteiten worden begeleid door rij-instructeurs van de manege.

Activiteitenniveau
Dit kamp heeft activiteitenniveau C. Dat betekent veel zelfstandigheid van jou. Vrijwilligers, diabetesverpleegkundige en (kinder)diabetesarts zijn er voor sturing en controle. 

Voor wie is dit kamp?
Wie mag er mee met dit ponykamp?

Tieners met diabetes die tussen de 13 en 16 jaar oud zijn, met of zonder paardrijervaring. Broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes zijn welkom, maar een uitzondering. Hierdoor is de situatie tijdens het kamp precies andersom dan wat kinderen in het dagelijks leven ervaren.

Mag je altijd mee?
Als je het inschrijfformulier hebt ingevuld ontvang je direct digitaal een uitgebreide medische vragenlijst. Stuur deze ingevuld zo snel mogelijk per e-mail of per post weer terug naar DVN, zodat het medisch team zich kan voorbereiden. Let op: pas als DVN de aanmelding heeft goedgekeurd mag het kind mee! Je krijgt hierover van DVN bericht.

Kijk op www.facebook.com/sugarkidsclub bij evenementen wie er nog meer mee gaan op dit kamp. Deelnemers kunnen zich aanmelden om alvast kennis te maken met kampgenoten.

Data & Prijs

  • Vr 2 augustus t/m di 6 augustus 2019
  • Aantal nachten: 4
  • Leusden
  • Leeftijd: 13 t/m 16 jaar
  • € 389,- of € 419,-

Kosten van het kamp
Dit kamp kost €389,- voor leden van de Diabetesvereniging Nederland en € 419,- voor niet-leden..
Bestel je diabeteshulpmiddelen bij DVN Winkel? Bestel dit kamp dan via het DVN Puntenplein en gebruik je spaarpunten om (deels) gratis mee te gaan. Vul daarna het inschrijfformulier in, zodat ook Y Camps weet dat je mee wilt. Veel verzekeraars vergoeden onze educatieve kampen vanuit de aanvullende verzekering. Informeer bij jouw verzekeraar of dit ook voor jou geldt. Na afloop van het kamp (uiterlijk 16 september) ontvang je een factuur om naar de verzekeraar te sturen.


Reviews

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

Nog geen account?

Ben je DVN Winkel- klant of lid van Diabetesvereniging Nederland en wil je je spaarpunten besteden op DVN Puntenplein? Maak dan een account aan. Hierna kun je je spaarpunten opwaarderen en daarna starten met winkelen.

Registeren